Hanna Bervoets

Hanna Bervoets

Schrijfster Hanna Bervoets (1984) begon haar carrière in 2009 met de debuutroman Of hoe waarom, waarvoor ze werd uitgeroepen tot de HvA ScriptPlus Debutant van het Jaar. Verschillende romans volgden, waaronder Efter (2014), die genomineerd werd voor onder meer de Gouden Boekenuil en de Libris Literatuurprijs. Haar roman Ivanov (2016) werd dit jaar bekroond met de BNG Nieuwe Literatuurprijs. Naast romans schrijft ze voor televisie en toneel, recenseert ze voor de Volkskrant en is ze bekend van televisieprogramma’s zoals Wie is de Mol. In 2017 publiceerde ze haar nieuwste roman Fuzzie en werd haar oeuvre bekroond met de Frans Kellendonk-prijs.

Gerda Blees

Gerda Blees

Gerda Blees (1985) is schrijver en geeft schrijflessen. Ze liet haar stem al horen op Poetry Slams en tijdens De Grote Lowlands Schrijfwedstrijd in 2013. Ze won de Nieuw Proza Prijs Venlo voor haar verhaal ‘Zomerkroos’, wat ook te vinden is in haar debuutbundel Aan doodgaan dachten we niet (2017). Op dit moment schrijft ze aan een dichtbundel. Fun fact: bij een eerste ontmoeting met Arnon Grunberg las ze haar verhalen aan hem voor, waarna hij direct verkocht was!

Nhung Dam

Nhung Dam

Nhung Dam (1984) studeerde psychologie en ging naar de Amsterdamse Toneelschool. Nhung is een multitalent: ze is actrice, theatermaker en schrijver. Dit jaar staat ze op de planken met Ha Ha Hapiness, waarvoor ze met mensen over de hele wereld in gesprek ging over het overvloedige geluk van alledag. Daarnaast had Nhung ook nog tijd over om in april te debuteren met de roman Duizend vaders. Het boek werd gelanceerd in een eigen pop-upstore in Amsterdam en verkocht door cabaretiers Hans Lebbis en Jan Jaap van der Wal.

ELLEN DECKWITZ

ELLEN DECKWITZ

Dichter en schrijver Ellen Deckwitz (1982) is een literair manusje van alles. Met haar bestseller Olijven moet je leren lezen (Atlas Contact, 2016) maakt ze dichtkunst behapbaar, voor wie poëzie mooi maar lastig vindt. En dat zij het dichten onder de knie heeft, is ook duidelijk te zien aan haar prijzenkast. Zo won ze de Meander Dichtprijs, ontving ze de C. Buddingh'-prijs voor haar poëziedebuut en verbrak ze in 2009 het Nederlandse record voor de meeste gewonnen Poetry Slams in een jaar tijd. Daarnaast heeft Ellen een tweewekelijkse column in nrc.next, schrijft ze voor NRC Handelsblad en beklimt ze geregeld het podium als presentatrice of interviewer. Tijdens het festival zal Ellen niet alleen voordragen, maar ook Hanna Bervoets en Murat Isik ondervragen in een dubbelinterview over het bouwen van een oeuvre en het schrijven over de huidige tijd.

Ariel Levy

Ariel Levy

De Amerikaanse Ariel Levy (1974) werkt als journalist bij The New Yorker en debuteerde in 2006 met Female Chauvinist Pigs, dat haar de titel van feminisme-expert opleverde. Om dit imago van zich af te schudden, komt ze nu met De regels gelden niet. In 2014 won ze de National Magazine Award for Essays and Criticism voor haar essay 'Thanksgiving in Mongolia', dat de basis vormde voor dit nieuwe boek. In een poging te breken met taboes over verslaving, vreemdgaan en de dood, deelt zij in haar boek een zeer persoonlijk verhaal met een vleugje zwartgallige humor.

Murat Isik

Murat Isik

Met een opa die dé verhalenverteller was van zijn dorp en ook een vader die de gave van het woord bezit, heeft auteur Murat Isik (1977) verhalen vertellen in het bloed zitten. Hij debuteerde in 2012 met Verloren grond, een familiegeschiedenis die in zijn geboorteland Turkije afspeelt. Het boek werd in het Zweeds, Duits en Turks vertaald en beleeft momenteel de tiende druk. Zijn soepele pen werd beloond met de Bronzen Uil Publieksprijs en daarnaast werd het boek ook genomineerd voor de Academica Literatuurprijs. Eerder dit jaar kwam zijn nieuwe roman Wees onzichtbaar uit, een werk dat Jeroen Pauw ‘een monument van een boek’ noemt.

Marijn Sikken

Marijn Sikken

Marijn Sikken (1990) studeerde aan de Schrijversvakschool in Amsterdam en won in 2011 zowel de jury- als de publieksprijs van Write Now!. Haar korte verhalen verschenen bij De TitaanPassionate Platform en Tirade. Marijn schrijft columns voor Literair Nederland, en debuteerde in februari met haar roman Probeer om te keren bij uitgeverij Cossee.

Roos Vlogman

Roos Vlogman

“We hebben vanochtend al iets overwonnen” luidt de tekst op Arnhem Centraal van schrijver Roos Vlogman (1992). En schrijven kan ze! In 2016 studeerde ze af als creative writer aan de ArtEZ hogeschool voor de kunsten. Roos werd datzelfde jaar uitgeroepen tot Write Now!-winnaar en werkt momenteel druk aan haar poëziedebuut. Ook schrijft ze artikelen, verhalen en gedichten voor onder meer Trouw, De Gids, Tirade en het online platform Hard//hoofd. Daarnaast maakte ze deel uit van de eerste lichting van het talentontwikkelingstraject Slow Writing Lab, dat een schrijfreis naar Zuid-Afrika mogelijk maakte.

Meld Je AanMeld Je Aan

Blijf op de hoogte van het festival en meld je aan voor de nieuwsbrief!

Word FanWord Fan

Volg onsVolg ons

InstagramInstagram

Powered by Passionate Bulkboek

Passionate Bulkboek ontwikkelt activiteiten voor jongeren met als doel hen te interesseren voor culturele uitingen in het algemeen en letteren in het bijzonder. Jongeren worden bereikt via educatieve projecten in het voortgezet onderwijs en vrijetijdsproducten die zich op dezelfde jongeren richten.

Lees Meer

Passionate Bulkboek ontwikkelt activiteiten voor jongeren met als doel hen te interesseren voor culturele uitingen in het algemeen en letteren in het bijzonder. Jongeren worden bereikt via educatieve projecten in het voortgezet onderwijs en vrijetijdsproducten die zich op dezelfde jongeren richten.

Lees Meer