Categorieen

Geen Daden Maar Woorden Festival op Katendrecht wederom een succes

Deze editie van Geen Daden Maar Woorden Festival vond voor de tweede keer plaats rond het bruisende Deliplein in het Rotterdamse Katendrecht. De acht locaties waren het podium van klare taal, vage beats, neat novels en dirty lyrics, waar onbekend en jong talent de boventoon voerde. In de vorm van literaire uitingen, (inter)nationale dichters, spoken word-artiesten en singer-songwriters werd het publiek op het gebied van het woord volledig voorzien.

De verdiepende programma’s met interviews, voordrachten en muziek vonden plaats in Kantine en Theater Walhalla. In het Theater kon men genieten van zowel voordrachten als internationale interviews met dichters Sandra Simonds en David Buuck en spoken word-artiesten Zena Edwards en Buddy Wakefield.

Presentator Elten Kiene nam de Kantine voor zijn rekening, waar een avond volgde met voordrachten van onder meer Haro Kraak, Bette Adriaanse, Derek Otte en Jente Posthuma. De Haagse band Smetvis bracht voor het eerst hun nieuwe Nederlandse repertoire ten gehore aan het Geen Daden Maar Woorden Festival publiek.

Gelegen aan de kade bevond zich het Nieuwe Luxor Spido Schip, dat een drijvende bühne bood aan vier leden van Poetry Circle 010. Dankzij de rake optredens van deze familie van Rotterdamse dichters, kregen de passagiers een literaire taxirit vol spoken word die ze niet snel zullen vergeten.

In Verhalenhuis Belvédère luisterde men aandachtig naar levensverhalen en toekomstliteratuur van het Rotterdamse podium WORM. Kopi Soesoe gaf een podium aan internationale dichters, de talentvolle folky singer-songwriter Tenfold en aan dichter Jonathan Griffioen, die voordroeg uit eigen werk. In een vol Café De Ouwehoer liet de Nederlandse singer-songwriter Eva van Pelt haar kunsten horen en de Ierse Stephen James Smith wist met zijn recht-voor-z'n-raap performance het publiek te enthousiasmeren.

In de Fenix Food Factory konden bezoekers bij boekhandel Bosch&deJong niet alleen de boeken van hun favoriete auteur(s) en dichter(s) kopen, maar deze ook meteen laten signeren. Het publiek van Kaapse Brouwers kreeg de primeur van het nieuwe album van The T.S. Eliot Appreciation Society te horen. Voor Tsjechisch prozaïst Marek Šindelka was Geen Daden Maar Woorden Festival de start van zijn Europese toer.

Conclusie: een zeer geslaagde en gezellige avond gevuld met een vol en gevarieerd programma! Voor wie op zondag zin heeft in de kindervoorstelling Paul van Loon & Andere Snuiters, kan om 11.00 uur terecht in Kantine Walhalla. Genieten van meer (inter)nationaal talent vanuit je luie (theater)stoel kan van 14.00 uur tot 16.00 uur bij GDMW in het Theater. Ook kun je naar de voorpremière van de film 'Alone in Berlin' in LantarenVenster, die wordt ingeleid door Anne Folkertsma.

Word FanWord Fan

Volg onsVolg ons

InstagramInstagram

Powered by Passionate Bulkboek

Passionate Bulkboek ontwikkelt activiteiten voor jongeren met als doel hen te interesseren voor culturele uitingen in het algemeen en letteren in het bijzonder. Jongeren worden bereikt via educatieve projecten in het voortgezet onderwijs en vrijetijdsproducten die zich op dezelfde jongeren richten.

Lees Meer